14 Eylül 2016 Çarşamba

REHABilitasyon Bar


Çatısındaki sarı Vosvosu, Jack Sparrow isimli kokteyli, güzel canlı müziğiyle Didim’in en güzel mekanlarından…

Canlı müzik performansıyla, hizmet kalitesiyle ve samimi ortamıyla çıtayı yükseklere taşıyan sıcacık bir mekan.

Adres: Yalı Caddesi No:16
Altınkum
Didim - Aydın - Türkiye

1 Eylül 2016 Perşembe

Didim'de Yeme İçme

Didim'de efeler diyarı Aydın'a özgü yöresel yemeklerden tatmanızı öneriyoruz.

Bu turistik yörede Ege bölgesine has lezzetleri bulabilirsiniz. Eski adıyla Yenihisar ve çevresinde meşhur olan yöresel yemekler;


Göce: Su ve tuz atılarak kaynatılan buğday, suyu bitince üstüne sarımsaklı yoğurdun konulup karıştırılmasıyla, üzerine biber dökülerek servis edilen bir yemektir.

Yuvarlama: Soğan, tuz, karabiber ve yumurtayla yoğrulan kıyma, yuvarlak parçalar haline getirilir. Sonrasında kızdırılmış yağ ile beraber, piştikten sonra toz biberli sos dökülerek servis edilir.

Paşa Böreği: Yoğurulan hamur ve kıyma dinlenmeye bırakılır. Hamurlar kızgın yağda kızartılır. Kızardıkça da et suyuna bastırılarak ıslatılır. Artan et suyu böreğin üzerine dökülür. Önceden 180 derece kadar ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirilir. Üstüne yoğurt ve tereyağıyla pişirilmiş biber sosu dökülür.

Keşkek: Genellikle tavuklu olarak yapılmış keşkek, iyice yıkanan buğday ve yarım tavuğun, tencere dibinde pişirilip, kemikleri ayrıldıktan sonra üzerine dövülmüş buğdayla birlikte servis edilir.

Tirit: Parça parça doğranan kuru ekmekler ayrılır. Ayrı tencerede yağ ve soğan kavrulur. Kaynadıktan sonra soğanlı ve yumurtalı su, kuşbaşı ekmeklerin üzerine dökülür. Süslemek için üstüne kızartılmış biber serpilir.